top of page

Nyheiter

UKA i Ås fikk Voksenopplæringsprisen!

Oppdatert: 10. feb. 2022

Som kjerringa mot strømmen, og med litt god hjelp, klarte UKA i Ås å sette opp den tradisjonelle revyen i koronaåret 2020. Det ble så visst ingen haltende forestilling med mengder av sveitserosthull og manglende rød tråd. Nå har de fått Voksenopplæringsprisen for Viken 2020.

Bilde: Jørgen Bonden, leder av uka, mottok prisen av Christian Skyum.Norges lengste studentfestival

UKA i Ås er Norges lengste studentfestival og arrangeres av studenter ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Festivalen arrangeres i partallsår og neste UKE blir avholdt i oktober 2022. Uka i Ås har egen revygruppe, som hvert år lager revy som omhandler dagsaktuelle, kontroversielle og morsomme saker. Uka i Ås er en frivillig organisasjon med medlemskap i Frilynt Norge og Studieforbundet kultur og tradisjon.


Om fjorårets revy skrives det;

"At UKA i Ås fikk ha revy i 2020 er et lite mirakel i seg selv. Alt talte mot det, for selv de mest profesjonelle norske festivalene måtte bukke under en etter en. Som kjerringa mot strømmen, og med litt god hjelp, klarte like vel UKA i Ås å sette opp den tradisjonelle revyen i koronaåret 2020. Skuespillerne, danserne og bandet briljerer spesielt på scenen. Nivået til både innholdet som helhet, men også detaljene, løftes opp til nivåer som ikke burde være mulig på en revy som i utgangspunktet er kun laget av glade amatører. Og er det ikke det studentånden er?"


Revy utvikler mennesker

Skolerevy har til tider hatt lav anseelse, og blitt sett på som tøys og tull. Heldigvis har dette snudd og revy får igjen den respekt og anerkjennelse sjangeren fortjener. Å bruke revy som metode for å utvikle mennesker, løfte fram saker og skape underholdning har lange tradisjoner. At dagens studentmiljø viderefører og videreutvikler denne tradisjonen viser revyens aktualitet også i dag. Revyen på Ås har drevet på i en årrekke og gitt mange enkeltpersoner kunnskap, ferdigheter og opplevelser som setter spor. At de greide å jobbe fram revyen i 2020 vitner om vilje, pågangsmot og endringsevne. Vi foreslår derfor at Uka i Ås til årets læringspris i Vofo Viken – det vil synliggjøre at læring finner sted på mange arenaer, gi anerkjennelse til lag som skaper spennende læring og ikke minst vise fram læringselementet i å stå på en scene.


Opprettet 09.12.2021
6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page