top of page

Nyheiter

Framtidsseminar og årsmøte

Oppdatert: 10. feb. 2022

"Er det mulig å forske på det som ikke har skjedd ennå?", spurte Erik F. Øverland. Et godt årsmøte og et engasjert og flott framtidsseminar er gjennomført for Studieforbundet. Takk til Trond Enger, for strålende ordstyring, takk til engasjerte paneldeltagere og for en kreativt gløtt inn i glasskulen av Erik F. Øverland.


Panelet bestod av Anette Figenschou, folkedansinstruktør i Noregs Ungdomslag, Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge, Marit Jacobsen, direktør i Norges Husflidslag og leder i Kulturalliansen (mangler på bildet), Anders Fremming Andersen, avdelingsleder i Kompetanse Norge og framtidsforsker Erik F Øverland. På bildet ser vi også møteleder Eli Ulvestad, styreleder i Studieforbundet og avtroppende generalsekretær i Noregs Ungdomslag, og fremst står statssekretær Frida Blomgren.

Om forskning inn i framtiden har Erik F. Øverland skrevet en doktorgrad. Erik ledet i sin tid regjeringens prosjekt Norge 2030 og var redaktør for boka ved samme navn.Prosjektet fikk stor oppmerksomhet internasjonalt og plasserte Norge på det internasjonale scenariokartet. Hvem kan vel være bedre rustet til å se inn i glasskulen og tenke kloke tanker om fremtidens kompetansebehov sammen med oss?

Panelet eksemplifiserte spådommene mesterlig og fikk satt dem inn i et framtidsperspektiv for opplæring i frivillig sektor. Seminaret hadde god deltagelse fra 19 ulike organisasjoner, fylkesledd og studieforbund, med rundt 70 deltagere i alt. Spørsmål omkring strategisk framsynsledelse i usikre tider, hvorvidt frivillige organisasjoner og studieforbund vil spille noen rolle og hvordan opplæringen vil og bør arte seg, er tydelig aktuelle og engasjerende for mange på feltet.

Konklusjonen er nok uten tvil at opplæring og innhold vil være etterspurt og ha relevans også på lang sikt. Folkeopplysningsperspektivet og særtrekket i kurs og opplæringsform med overføring av kunnskap mellom mennesker gjennom praktisk prøving og feiling vil bevares og utvikles, og vil trenges også i framtiden.

Marit Jacobsen, direktør i Norges Husflidslag, stiller VOFOs Stian Juell Sandvik betimelige spørsmål rundt framlegget om mulige endringer og regionreform. Takk til alle som bidro på årsmøtet og på seminaret, takk til dyktig møteledelse av Eli Ulvestad, og for flott hardingfelespill av Noregs Ungdomslags Solveig Brekke Hauknes. Om man er norgesmester i folkedans aldri så mange ganger, betyr ikke det at man ikke kan spille nuven av folk på hardingfele!


4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page