Instruktørene

Scenerom ønsker å gi deltakeren på kursrekka en bred kompetanse og innsikt i helheten i en teaterproduksjon. Vi benytter erfarne instruktører med bred fagkompetanse. Våre instruktører for kursrekken som pågår i 2018 er:

Heljar Berge

Hovedinstruktør

Heljar Berge
Heljar Berge er hovedinstruktør på kursrekka, den som skal samle tråder og sortere progresjonen. Heljar har "skoa på", er ute i feltet på mange arenaer, er en allsidig instruktør og frilanser med mange jern i ilden og solid grunnmur. I bunnen har han 2-årig utdanning fra Revyskolen på Skarnes (1990-1992). Har instruert i det frivillige siden 1992 hos mange revyer og grupper på Østlandet. Han er produsent og aktør i Hvalsommerrevyene i Sandefjord for 12 sommeren på rad.
Mange vil kjenne igjen Heljar som skraphandlerkarakteren Hubert Hoggerud i Gråtass.
Heljar er stadig ute i det frivillige feltet på ymse opdrag, reiser rundt i Norge for Frilynt, og instruerer ungdommer i alderen 13-18 år i MinusManus - improlek. Han har også vært lærer i revy ved Solbakken Folkehøgskole 2006-2009. Pr i dag er han frilans skuespiller, tekstforfatter og instruktør.

Stig Olav Aspli

Stig Olav Aspli
Stig Olav er født i 1970 og ansatt som lektor i dramafag ved St.Hallvard VGS på 5. året. Han underviser i fagene Teaterproduksjon, Teaterproduksjon fordypning og Teater I Perspektiv. Stig Olav har jobbet som frilans teaterregissør, teaterlærer og konsulent i over 20 år, og vært innom de fleste sjangre og målgrupper. Han har jobbet med alt fra garvede proffer, til de som står på scenen for første gang, fra syvåringer til pensjonister. Han er spisset på områdene Shakespeare og Ibsen, deviced teater (fra ide til forestilling) og figurteater. Formell kompetanse: Storfag i Teatervitenskap (UIO), grunnfag drama (HIVE), Master i Drama/Teater (NTNU) og PPU (HIOA), i tillegg til diverse kurs, workshops.
Stig er samboer med Ellen og bonuspappa til hennes to barn, og klatrer på fritiden.
Teatersyn: Hipp hurra for alt som funker! (Vil ikke tilhøre noen spesiell retning eller teknikk)
Motto: Smil om munn, glimt i øyet, fraspark i motbakkene og visjoner for framtia - det kan fort gå bra!

Line Kaupang

Line Kaupang
Line Kaupang er utdannet skuespiller ved Liverpool Institutefor Performing Arts (2012-15). Hun har virke som frilans sanger og skuespiller.
Blant tidligere roller finnes: MammaShrek og MammaBjørn i Shrek the Musical (Norgespremiere, Hjertnes Kulturhus, 2018), Mona i Over Rakke (Tre på Rad, Bølgen Kulturhus, 2017), Mina i Dracula (Teaterhuset Munken, 2016) og Doris i Woody Allens GOD (Liverpool Playhouse, 2015). Sommeren 2018 har hun vært å se som Maria i Thesbiteatets oppsetning av Trettendedag (William Shakespeare). Line er også styremedlem, produsent og skuespiller i de to Larvikbaserte kompaniene, Scenegal og Tre på Rad.