Fikselaug som eksempel internasjonalt

Reparere klede
I Europarådets nylig publiserte «European Heritage for The 21. Century, The Golden Collection of Good Practices” blir Norges Husflidslag og Fikselaug brukt som et viktig eksempel på tiltak for bærekraftig bruk av kulturarv.

Fikselaug er et av Norges Husflidslags prosjekter iverksatt i forbindelse med Norges Husflidslags fireårige satsningsområde "Holdbart". Målet med satsingen er å formidle det vi allerede har visst lenge: Husflid er bærekraft! Prosjektet skal tydeliggjøre de mulighetene som tradisjonshåndverk og materialkunnskap gir på veien mot et mer ansvarlig forbruk.

Les om Fikselaug i European Heritage for The 21. Century, The Golden Collection of Good Practices

Gjennomførte Fikselaug er møtt med stor entusiasme både blant medlemmer og deltagere. Dette er aktuelt for alle, men Norges Husflidslag har her et spesielt fokus på å nå en yngre målgruppe. Vi ser at miljøbevisste barn og ungdom higer etter mer kunnskap om kvalitet og teknikker for ta vare på klær og tekstiler.

Fikselauget Kristiansand sine to «stunt» på Universitetet i Agder har vært veldig vellykkede, og folk står i kø for å lære mer om hvordan de kan fikse klærne sine.

Neste Fikselaug blir arrangert i Kristiansand 7. oktober, og alle er velkomne til å være med!

Fikselaug i Kristiansand

Opprettet | Sist endret