Juniprofil - Helen Hansen, generalsekretær i Norsk Amatørteaterforbund.

Helen Hansen
Studieforbundet har for 2018 hver måned en "på gata"-føljetong på Facebook.
Du vil her treffe ledere i 12 utvalgte, litt ulike medlemsorganisasjoner. Med posten ønsker vi å vise mangfoldet i medlemsorganisasjonene våre og gi oppmerksomhet til laget/organisasjonen og det gode og viktige opplæringsarbeidet de gjør.

Generalsekretær Helen Hansen

Helen mener selv det er flere ting hun ikke mestrer, av disse er helt klart det å synge vakkert noe hun definitivt ikke får til eller evner.

Men at det er mangt og mye Helen faktisk mestrer, er det ingen tvil om. Et uttrykk for det er da hun i 2015 helt uforberedt fikk NATFs Bøhrrepris, til og med en helt egen «Æres-Bøhrre», på 20-årsjubileet til Teaterdagene og 70-årsjubileet til Norsk Amatørteaterforbund. -Det har jeg fortjent, var da også Helens snaue takketale. Helen har nå arbeidet med og i Norsk Amatørteaterforbund i 22 år, og har stått last og brast med organisasjonen i motvind og medvind. Blant annet er hun ildsjel og iherdig pådriver bak prosjektet READ Nepal som bygger biblioteker og demokratiske utviklingsarenaer i Nepal. Der tar de i bruk forumteater som virkemiddel for å få fram stemmene til de som ellers ikke ville blitt hørt.

Hva gjør laget ditt/organisasjonen din knyttet til opplæring?

Norsk Amatørteaterforbund arrangerer årlig heidundrende flotte Teaterdagene på Lillehammer, en helg i september. Hvert år tilbys det mellom 10-20 teaterfaglige kvalitetskurs og det vises flere forestillinger til inspirasjon. I 2017 var det 22. gang Teaterdagene ble arrangert.
Vi oppfordrer også jevnlig alle medlemslagene våre til å arrangere kurs, både lokalt og regionalt. I 2017 ble det gjennom Norsk Amatørteaterforbund holdt omkring 180 kurs med støtte fra Studieforbundet.

Hvorfor ble NATF stiftet?

Norsk Amatørteaterforbund har en litt spesiell historie. Den tyske okkupasjonsmaktens sensur og styring av de profesjonelle teatrene under krigen, førte til at publikum boikottet forestillingene. Teaterentusiastene møttes hjemme hos hverandre og framførte der sine forestillinger. Ideen om en landsomfattende amatørteaterorganisasjon ble unnfanget, med Jens Ludvig Høst som fødselshjelper. Sammen med Kjell Tarøy samlet han informasjon over alle amatørteatergrupper han kunne komme over, og holdt kontakten med over 60 teaterlag rundt om i landet under krigen. Like etter krigen tok de initiativet til å starte opp NATF, og den 1. desember 1945 samlet rundt 100 representanter fra amatørteatergrupper fra hele landet seg i Oslo til et stiftelsesmøte.

Ny logo NATF
Norsk Amatørteaterforbund har rykende fersk logo.

Fun fact

-Det mest artige jeg vet? Veldig mye faktisk, men når du spør er det vanskelig å peke ut noe som helt klart topper lista over artige ting. Reise og oppleve nye ting kommer høyt, å ha det artig sammen med venner blir heller aldri feil.
Quiz synes jeg også er fryktelig artig, selv med risikoen det innebærer at mitt ikke fullt så sjarmerende trekk, dårlig taper (putt) og like dårlig vinner (hovmod) åpenbarer seg i all sin gru for medspillerne…

Opprettet | Sist endret